Marokko fly & drive

“Salaam Aleikum” welkom in magisch Marokko

Deze 4×4 fly & drive reis is inclusief huurauto (4×4) en Nederlandse gids. We gaan Marokko op een avontuurlijke manier ontdekken. In 8 dagen tijd ontdek je dit diverse land en de cultuur.
 
De reis
In Marrakech staat je terreinauto klaar met een complete kampeeruitrusting. Vanaf daar maak je een avontuurlijke tocht door het Atlasgebergte en verder zuidwaart naar de uitlopers van de Sahara. Na een paar dagen in het zand ´spelen´ rijd je weer terug door de Atlas naar Marrakech. Deze reis is een ware woestijn ervaring omdat we ook overnachten in de Sahara. Deze reis is met maximaal 4 auto`s en 1 auto van de reisleider.

Onderweg zullen we hoofdzakelijk op campings of ergens in de bush overnachten. Op een enkele plekken is er keuze om tegen meerprijs een kamer te nemen, maar in principe is het een kampeervakantie. De begeleider kookt voor de hele groep, waarbij hulp gewaardeerd wordt. We zullen ook regelmatig een restaurantje pakken. Het moet tenslotte wel vakantie zijn!

We gaan samen een reis maken die ons naar de Sahara brengt. Dit houdt in dat we door gebieden rijden waarin we op ons zelf zijn aangewezen. Dit is de mooie, maar tevens kwetsbare kant van de reis. We vragen een ieder die meegaat dan ook defensief en met verstand te rijden zodat we er ook achteraf met zijn allen van kunnen genieten. Onze reis is beslist geen rally of raid. Onderweg zullen we je indien gewenst leren hoe je een GPS gebruikt, pistes rijdt en hoe je zandduinen overwint. Elke ochtend voor vertrek worden de “moeilijkheden” die je tijdens deze rit tegen komt besproken in een briefing en ‘s avonds is er een korte evaluatie van de dag.

We zoeken niet per se de gevaren op, alle pistes die we rijden zijn ook zonder ervaring goed te doen. Er zijn pistes bij waar de gemiddelde snelheid niet hoger ligt dan zo’n tien kilometer per uur maar hiervoor nemen we ook gewoon de tijd en wordt verwacht dat iedereen zich aanpast aan de laagste snelheid. 

De auto
Deze reis is inclusief autohuur. Je krijgt een Mitsubishi Pajero Sport of Toyota Landcruiser of vergelijkbare auto tot je beschikking. Bij de auto zit ook een  kampeeruitrusting.

Highlights
Atlasgebergte
Erg Chigaga zandduinen
Gorge du Dades
Marokaanse cultuur
Zelf een 4×4 besturen

Reisdata
Klik hieronder op lees meer

Inclusief
Huurauto met kampeeruitrusting
2 hotelovernachtingen
Alle kampeerovernachtingen
Alle maaltijden en non alcoholische dranken
Deskundige Nederlandse begeleiding
Backup voertuig
Technische ondersteuning

Exclusief
Vlucht (deze boek je zelf)
Alcoholische dranken (kun je onderweg wel kopen)
Persoonlijke uitgaven
Reisverzekering (deze sluit je zelf af)

Lees meer