Alpen kampeerreis

“Buon giorno!” welkom in de Alpen

Ervaar de vrijheid en weidsheid in de hoge Alpen. Rij met je 4wd over hoge onverharde bergpassen en door eeuwenoude tunnels. Overnacht onder sterren hoog op een berg op mooie campings en 1 keer in een bivak.

De reis
Deze reis gaat door de hoge Alpen over onverharde bergpassen en langs pittoreske bergdorpjes. Dit is een lichte 4×4 reis met mooie natuur en adembenemende vergezichten. We verzamelen zondag in Bourg-Saint-Maurice in Frankrijk op de eerste camping. We rijden in 5 etappes van maandag tot en met vrijdag naar Tende, Frankrijk. Het grootste gedeelte van de reis rijden we in Italië over gravel tracks en asfalt. De verdeling onverhard en asfalt is ongeveer 50% – 50%.

De lunch wordt onderweg bereid door de reisleider. Dagelijks rond 17.00 uur komen we aan op de camping. We overnachten 1 keer in het wild hoog in de bergen. Dagelijks is er mogelijkheid om inkopen te doen en te tanken. Onderweg komen we oude en vervallen forten, bunkers en kloosters tegen. Het gebied heeft een roerige geschiedenis en er zijn veel militaire activiteiten geweest in de eerste en tweede wereld oorlog. Sommige ruïnes kunnen we van dichtbij ontdekken.

De auto
Elke 4x4 auto kan mee. Zorg wel voor all-terrain banden. Lage gearing is niet noodzakelijk, wel prettig. De hele route is schadevrij te rijden, maar de auto zal zeker vuil worden. Onze ervaren instructeurs zijn er om je te helpen tijdens de reis. Heb je vragen over je auto of ander materiaal, neem dan contact met ons op.

Highlights
Hoge onverharde bergpassen
Eeuwenoude bergpaden en tunnels
Bunkers en forten uit de 1st en 2de wereldoorlog
Dorpje Vernante met beroemde muurschilderingen van Pinokkio
In een bivak slapen op grote hoogte

Reisdata
Klik hieronder op lees meer

Zondag aankomst en ontvangst.

Maandag t/m vrijdag routes rijden.

Zaterdagochtend eindigt het programma.

Lees meer