Ardennen 15-17 april

Belgische Ardennen (Bouillon)

Ik word wakker van de zalige geur van een gebakken eitje. Daar verwennen wij je iedere ochtend mee. Onze wereld ontwaakt langzaam. Heerlijk zo een weekendje weg.

Dichtbij huis genieten van een buitenlandse sfeer en 4×4 rijden? De Belgische Ardennen bieden u avontuur en plezier in deze gezellige heuvelachtige streek.       De Ardennen staan bekend om bossen en paden, zijn culinaire keuken en vele bierbrouwerijen. Op de camping is dat een heerlijke BBQ.
Ga lekker op onderzoek.

Highlights

Kamperen aan de rivier Semois
2x BBQ (vlees en vega)
Elke ochtend gebakken eitje, koffie en thee
4×4 rijden op het terrein Bertrix
4×4 en lier instructie
Roadbook rit
MTB rijden of andere activiteit
Kampvuur en sterke verhalen
AANMELDEN
Programma
 
Vrijdag 15 april 2022
 
Aankomst van de deelnemers op de camping met hun kampeermiddel. Het is ook mogelijk om later aan te komen. Een accommodatie is ook te huur op de camping. Waaronder een boomhut. De plekken zijn gereserveerd aan het water en iedereen krijg bij aankomst een vuurschaal. Iedereen die vroeg is verzorgd zijn eigen lunch. Op vrijdagavond verzorgen wij een BBQ.
 
Zaterdag 16 april 2022
 
Gaan wij, als iedereen zijn ontbijt op heeft, met de groep naar Bertrix. Daar gaan wij de hele dag terrein rijden. Best een spannend terrein. Als er behoefte aan is zal ik instructie geven en assisteren bij het eventuele lieren. De lunch organiseert 4x4vakantie op het terrein met een hamburger met van alles erop en eronder. Zaterdagavond kunnen iedereen op de camping eten bestellen. Pizza, frites enz… 
 
Zondag 17 april 2022
 
Op eerste Paasdag kunnen wij naar behoefte MTB fietsen huren of je neemt je eigen fiets mee. Routes zijn er in overvloed.  Ga je niet fietsen, dan is het mogelijk een wandeling te maken in de prachtige omgeving. Ben je niet sportief ga dan lekker naar Bouillon. Niet ver rijden en een bezoek waard. Een te bezoeken kasteel op een rots en een leuk klein centrum met gezellige terrassen. Ben je rond lunchtijd op de camping, dan staat er een kopje soep voor je klaar. 

In de middag zetten wij een bol/pijl rit uit. Gedeeltelijk over de verharde wegen maar ook wat onverhard. In de avond rond 19 uur kunnen wij genieten van onze 2e BBQ verzorgd door de lokale slager met een varken aan het spit. De tafels tegen elkaar, kampvuur aan en sterke verhalen vertellen. Buiten vlees verzorgen wij ook vega als je dit van te voren aan geeft.
 
Maandag 18 april 2022
 
De dag van vertrek. Op deze dag verzorgen wij geen activiteiten. Deze mag je lekker zelf invullen. Het is niet mogelijk om de hele dag op de camping te blijven, maar dat kunnen wij ter plekke overleggen.
 
Foto’s Bertrix 
Ontbijtservice
Voor het ontbijt kan iedereen iedere dag een gebakken eitje komen halen en er staat gekookt water klaar voor koffie en thee. Op het terrein in Bertrix hebben wij ook gekookt water bij ons.

De camping
Kamperen in de Ardennen is nog leuker op camping Le Prahay, aan de rivier de Semois, waar het ook voor kinderen een echt speelparadijs is. Met een vergunning mag je vissen/vliegvissen. Pootje baden en dobberen op een luchtbed of kano/kayak met de stroom mee is gewoon leuk om te doen! Er zijn talloze mooie wandelroutes vanaf de camping, o.a. routes les Echelles. Ook de sportieve fietser (MTB) komt hier zeker aan zijn trekken en na al die sportieve bezigheden is het goed toeven op het supergezellige terras aan het water met veel streekbiertjes en enkele versnaperingen.

Website camping: www.camping-leprahay.com

Vuurtje stoken
Er mag ook een gezellig vuurtje gestookt worden in een vuurschaal, minimaal 20cm van de grond (ivm brandplekken) om heerlijk aangenaam te kunnen genieten onder het genot van een heerlijk biertje of glas wijn.
Foto’s camping Le Prahay

 
Arrangement

€ 170,- p.p. op basis van 2 personen.
€ 50,- voor extra personen

Dit is inclusief:

3 nachten op de camping met eigen kampeermiddel
2x BBQ
Ontbijtservice (gebakken eitjes, koffie, thee)
Terreinhuur Bertrix (incl lunch)
4×4 en lier instructie
Roadbook
Vuurschaal in bruikleen
Optioneel:

Brandhout tegen kleine vergoeding
MTB huren vanaf €28,-
Andere activiteiten, zoals kano huren en klimmuur
Accommodatie op de camping huren, zoals een safaritent, tipitent of boomhut